дежурен

дежурен
дежу̀р|ен, -на, -но <-ни>
прил di tùrno, di servìzio

Български-италиански речник. 2015.

Игры ⚽ Поможем сделать НИР

Look at other dictionaries:

  • дежурен — (фр. de jour дневен) 1. определен извесно време да биде на одредено место, да дежура 2. како именка: тој што дежура …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”